Kandidaten Fortis

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en het Belgische Deminor zullen op de aandeelhoudersvergaderingen van Fortis maandag een dinsdag eigen bestuurders voorstellen.

Dat hebben ze gisteren bekendgemaakt. De Nederlandse belangenorganisatie voor particuliere beleggers en de Belgische belangenbehartiger voor minderheidsaandeelhouders zijn niet tevreden over de nieuwe bestuurders die het bestuur van Fortis zelf voorstelt. Ze menen dat deze kandidaten niet beschikken over de nodige onafhankelijkheid en ook niet over de expertise om waarde voor de aandeelhouders te creëren, schrijven zij in een verklaring.

Ze stellen zelf Georges Ugeux kandidaat als voorzitter, een adviseur die onder meer bij zakenbank Kidder Peabody heeft gewerk. Als andere bestuursleden dragen de twee organisaties Jozeph Demey en Serge Wibbaut voor. Met overige kandidaten zijn ze nog in gesprek. Maandag houdt Fortis zijn aandeelhoudersvergadering in Utrecht, dinsdag in Brussel.