Film Voorkeur

Mystics (David Blair, 2002, Ierland). Ierse klucht over twee gepensioneerde vaudevilleartiesten die paranormale gaven veinzen. Tijdens een seance met een gangsterweduwe blijkt échte informatie over een verborgen buit door te komen. RTL 4, 13.50-15.30u.

The Nutty Professor (Tom Shadyac, 1996, VS). Het zijn voornamelijk vet en scheten die voor geschater moeten zorgen bij deze remake van de gelijknamige film van en met Jerry Lewis uit 1963. Eddy Murphy als buitengewoon corpulente professor die dankzij een eigen brouwsel tijdelijk kan veranderen in de womanizer Buddy Love. Murphy speelt ook alle rollen van zijn filmfamilieleden. Werd vervolgd. RTL 7, 20.30-22.25u.

Working Girl (Mike Nichols, 1988, VS). Vakkundig het hart verwarmende komedie waarin een moderne Assepoester het goeie ouwe klasseverschil overbrugt. Onweerstaanbare Melanie Griffith is slimme secretaresse die met succes stiekem de plaats inneemt van haar arrogante cheffin Sigourney Weaver. Met Harrison Ford als charmante volwassen kwajongen. RTL 8, 20.30-22.40u.

Under Siege II: Dark Territory (Geoff Murphy, 1995, VS). Vervolgactiefilm volgens het boekje. Onverstoorbare Steven Seagal versus de kapers van een luxueuze trein die door de Rocky Mountains dendert. Veronica, 20.30-22.30u.

Sex, lies and videotape (Steven Soderbergh, 1991, VS). Met Gouden Palm bekroond speelfilmdebuut van Soderbergh is vals en vrolijk zedenschetsje dat de zelfgenoegzaamheid ontmaskert van de jonge Amerikaanse bourgeoisie. Irritant moralistisch slotakkoordje. Schitterend spel van James Spader, Andie MacDowell, Peter Gallagher, Laura San Giacomo. Arte, 20.40-22.25u.

Sabah (Ruba Nadda, 2005, Canada). Sabah is een moslima in Canada die haar schoonheid en slimheid geheel ondergeschikt maakt aan de belangen van haar familie. Zij zorgt voor moeder, haar broer zorgt voor het geld. Als Sabah voor het eerst sinds haar jeugd weer eens gaat zwemmen, ontmoet ze een leuke Canadees en wordt verliefd. Problemen en oplossingen stapelen zich op in een voorspelbaar patroon. Islam for dummies heet het boek dat de Canadees koopt om zijn geliefde te begrijpen. De makers hebben het goed gelezen. Canvas, 21.40-23.10u.

The Hunt for Red October (John McTiernan, 1990, VS). Naar de bestseller van Tom Glancy. Sean Connery is klassiek veldheer, militair strateeg én filosoof, die over wil lopen naar Amerika in Koude Oorlogsthriller. Zijn geruisloze, met kernraketten bewapende onderzeeboot wordt door zowel de Sovjets als de Amerikanen achtervolgd. Veronica, 22.30-1.15u.

The Ipcress File (Sidney J. Furie, 1965, Engeland). Michael Caine excelleert als geheim agent Harry Palmer in verfilming van bestseller van Len Deighton. Draait om achter het IJzeren Gordijn verdwenen geleerden. Caine speelde ook in de vervolgfilms Funeral in Berlin en Billion Dollar Brain. BBC 1, 0.50-2.30u.