Film van de dag

Carice van Houten en Theo Maassen in de Annie M.G. Schmidt-verfilming Minoes.

Minoes. De goeiige stadsverslaggever Tibbe dreigt ontslagen te worden omdat hij te verlegen is om op nieuwtjes te jagen voor de Killendoornse Courant. Gelukkig vindt hij in een boom een dame die Minoes blijkt te heten. Ze is doodsbang voor honden, dol is op visjes en goed op de hoogte van allerlei nieuwtjes, die zij naar eigen zeggen van katten heeft gehoord. Het onweerstaanbare Minoes is een van de beste recente Annie M.G. Schmidt-verfilmingen. Er is een fijne cast, met Theo Maassen als meneer Tibbe en Carice van Houten als de poesjuffrouw Minoes voorop. Maar ook met mooie bijrollen van Pierre Bokma (als schurk), Olga Zuiderhoek en Kees Hulst. Decorontwerper Vincent de Pater schiep een tijdloos gelukkig Nederlands stadje, waar achter de vriendelijke façade grote geheimen verborgen blijken. De katten praten met de stemmen van o.a. Wim T. Schippers en Paul Haenen. (Vincent Bal, 2001, NL), Ned.3, 15.35-17.00u.André Waardenburg

    • André Waardenburg