Tientallen mensen uit hotel bevrijd

Indiase commando’s hebben vanochtend tientallen mensen bevrijd uit een van de twee hotels in Mumbai die woensdagavond werden aangevallen. Na uren van soms felle strijd hadden commando’s nog niet het joods centrum ontzet waar zeker vier mensen gegijzeld werden. Helikopters hadden de commando’s afgezet op het dak van het joodse centrum.

Bijna twee dagen nadat de golf terreuraanslagen de Indiase stad trof, bleek het geweld vandaag nog steeds niet helemaal bedwongen. Na de bevrijding van bijna honderd mensen zeiden de veiligheidstroepen vanochtend dat ze het Oberoi Hotel helemaal onder controle hebben.

Onder de bevrijde gasten van het hotel is een Nederlander, die zich dertig uur in zijn kamer had schuilgehouden.

In het andere hotel dat was aangevallen, het Taj Mahal Hotel, zouden zich nog enkele terroristen bevinden, met gijzelaars. Commando’s waren het gebouw de hele dag aan het doorzoeken, met tussenpozen waren er explosies en geweervuur te horen.

Nog steeds is niet duidelijk met hoeveel man de grootscheepse terreuractie woensdag werd ingezet. De politie zegt dat zeven van de aanvallers gedood zijn, en dat er negen verdachten zijn gearresteerd. (AP, Reuters)