Thanksgiving in Nederland

Thanksgiving in Nederland Leiden, 28 nov. Amerikaanse kinderen vierden gisteren Thanksgiving in de Pieterskerk in Leiden, een initiatief van de Amerikaanse gemeenschap in Nederland. De ruim 31.000 Amerikanen die in Nederland wonen zijn relatief jong. Ruim de helft is jonger dan 30 jaar. De meesten komen voor werk of in het kader van gezinsmigratie naar Nederland. Ook neemt het aantal Amerikaanse studenten de laatste jaren toe. De The Wall Street Journal herinnerde ook dit jaar zijn lezers aan de Nederlandse oorsprong van de Amerikaanse feestdag. De krant publiceert al sinds 1961 op Thanksgiving Day een beschrijving van het vertrek van een groep Engelse bannelingen uit Nederland naar Amerika. Deze groep stichtte de Plymouth kolonie, die haar eerste succesvolle oogst vierde in 1621. Eten speelt een grote rol op Thanksgiving. In veel gezinnen staat er kalkoen op het menu. De dag voor Thanksgiving geldt als een van de drukste reisdagen van het jaar in de VS. Foto Marc de Haan
Thanksgiving in Nederland Leiden, 28 nov. Amerikaanse kinderen vierden gisteren Thanksgiving in de Pieterskerk in Leiden, een initiatief van de Amerikaanse gemeenschap in Nederland. De ruim 31.000 Amerikanen die in Nederland wonen zijn relatief jong. Ruim de helft is jonger dan 30 jaar. De meesten komen voor werk of in het kader van gezinsmigratie naar Nederland. Ook neemt het aantal Amerikaanse studenten de laatste jaren toe. De The Wall Street Journal herinnerde ook dit jaar zijn lezers aan de Nederlandse oorsprong van de Amerikaanse feestdag. De krant publiceert al sinds 1961 op Thanksgiving Day een beschrijving van het vertrek van een groep Engelse bannelingen uit Nederland naar Amerika. Deze groep stichtte de Plymouth kolonie, die haar eerste succesvolle oogst vierde in 1621. Eten speelt een grote rol op Thanksgiving. In veel gezinnen staat er kalkoen op het menu. De dag voor Thanksgiving geldt als een van de drukste reisdagen van het jaar in de VS. Foto Marc de Haan Haan, Marc de