Televisie voor poezen

Cats Tv Show Regie: Onbekend € 14,95 of gratis bij een pak kattenbrokjes *****

Toen ik laatst bij de dierenwinkel een zak brokjes kocht voor mijn katten, kreeg ik er een dvd bij cadeau. ‘Never worry about leaving your cat home alone again’ schreeuwde de hoes.

Met afbeeldingen voor andere dieren dan mensen is al vaak geëxperimenteerd. Dieren kunnen meer dan je denkt. Zo kunnen schapen bijvoorbeeld andere schapen herkennen op foto’s. Als individu. Maar ik had Lora nog nooit ingespannen naar de televisie zien kijken, al houden sommige katten wel van Wimbledon. Even. Lora keek echt naar de Cats Tv Show. Wel vijf minuten! Veel langer was de dvd ook niet. Hij bestaat uit steeds herhaalde opnames van vogels, schildpadjes, eekhoorns, meeuwen op het strand en duiven in een tuin. In een kadertje zie je andere katten tv kijken.

Het werkte echt, althans bij Lora. Vosje ging achter de tv op zoek naar de bron van het geluid. Lora gaf het toen ook maar op.

Voor poezen is tv kijken een nog veel frustrerender bezigheid dan voor mensen.

    • Bianca Stigter