Sint blijft zakken vullen

Nederlanders mogen dan minder te besteden hebben, de sinterklaasinkopen zullen er niet onder lijden. Dat blijkt uit een onderzoek van Q&A Research & Consultancy.

Bijna 60 procent van de Nederlanders denkt financieel slechter af te zijn dit jaar. Desondanks zegt 85 procent van de ondervraagden dit jaar hetzelfde bedrag aan sinterklaasinkopen te besteden als vorig jaar. Dat is gemiddeld 107 euro per persoon, blijkt uit het onderzoek.

Overigens denkt eenderde van de ondervraagden dat de kredietcrisis wél invloed zal hebben op de sinterklaasuitgaven van andere Nederlanders.

Vooral bij mensen met lage inkomens (minder dan 20.000 euro per jaar) komen de sinterklaasaankopen in de knel. 13 procent van hen zal dit jaar minder uitgeven. In totaal wil 16 procent van de Nederlanders Sinterklaas overslaan omdat ze er geen geld voor (over) hebben.

Sinterklaas: pagina 13

Winkelen voor sinterklaasavond: Morgen in Zaterdag &cetera