Prijzen voor interieur en stoel

AMSTERDAM, 28 NOV. NEXT Architects heeft gisteren de Lensvelt de Architect interieurprijs 2008 (LAi prijs) gekregen voor het ontwerp van het kantoorpand van reclamebureau Wieden + Kennedy in Amsterdam. De jury van de LAi prijs roemde ”de wijze waarop in een monumentaal pand in Amsterdam een eigentijdse werkomgeving tot stand is gebracht.” De LAi prijs, die voor de achtste keer werd uitgereikt, bestaat uit de speciaal vormgegeven LAi Award, 12.000 euro en een uitgebreide publicatie in het tijdschrift de Architect interieur van november. De Mart Stamprijs, de prijs voor vernieuwende stoelontwerpen, ging naar `Plastic Nature` van Alexander Pelikan. De jury koos voor `Plastic Nature`, omdat ”de stoel een vernieuwend maakproces combineert met een verrassend en geslaagd resultaat.” Aan de Mart Stamprijs is een bedrag van 5.000 euro verbonden.