op nrcnext.nl

Open Ateliers

Dit weekend stelt de Rijksakademie de ateliers van zijn ‘residents’ open. Onder de vijftig kunstenaars zitten veel bekende namen. Het lijkt wel of de Open Ateliers dit jaar ingetogener zijn dan anders. Er zijn weinig spektakelstukken. De meeste werken – schilderijen, video’s en sculpturen – zijn minimalistisch, sober, dromerig, schrijft Sandra Smallenburg.

Lees het volledige artikel en bekijk de fotoserie op: nrcnext.nl/kunst.

Omgaan met ontslag

Op haar weblog over trends, ontwikkelingen en de actualiteit op de arbeidsmarkt, beschrijft loopbaancoach Sietske Veen de vijf fases waar je doorheen moet als je wordt ontslagen: „Ontslag, het kan iedereen overkomen. Deze ervaring komt voor in de top 10 van grootste stressfactoren. Natuurlijk maakt het uit of je ontslag voortkomt uit een reorganisatie of uit een arbeidsconflict.” Veen geeft tips om zo goed mogelijk door het verwerkingsproces heen te komen.

Lees het weblog via nrcnext.nl/sietske