Oorlogswinter

Oorlogswinter In: 95 bioscopen. Oorlogswinter is een goede film in zijn genre, maar geen film die het genre overstijgt. De 14-jarige burgemeesterszoon Michiel (een knappe rol van de jonge debutant Martijn Lakemeier) is een wat bangige, tobberige jongen. Daarmee is hij ook een atypische held voor een avontuurlijke jeugdfilm die op een breed publiek mikt. Oorlogswinter is zowel een spectaculaire avonturenfilm als een Hollands huiskamerdrama, met opvallend intieme scènes. Het simpele verhaal is rechtlijnig en direct verteld, waardoor de film soms een tikje saai is. Regie: M. van Koolhoven. scene uit de film Oorlogswinter (2008) FOTO: Benelux Film Benelux Film

In: 95 bioscopen.

Oorlogswinter is een goede film in zijn genre, maar geen film die het genre overstijgt. De 14-jarige burgemeesterszoon Michiel (een knappe rol van de jonge debutant Martijn Lakemeier) is een wat bangige, tobberige jongen. Daarmee is hij ook een atypische held voor een avontuurlijke jeugdfilm die op een breed publiek mikt. Oorlogswinter is zowel een spectaculaire avonturenfilm als een Hollands huiskamerdrama, met opvallend intieme scènes. Het simpele verhaal is rechtlijnig en direct verteld, waardoor de film soms een tikje saai is.

Regie: M. van Koolhoven.