King Lear

King Lear Den Haag In de Appelloods in de Bosjes van Poot speelt acteur Hubert Fermin het beroemde koningsdrama King Lear als solo. Hij doet troonsafstand en verdeelt zijn rijk onder zijn drie dochters. Dat levert ellende op. Fermin poetst zijn tanden met een rafelige borstel, kamt er zijn haren mee; hij is een gewezen koning die zijn rol in Lear met bitterheid vertolkt. Fermin weet van deze Koning Lear een man te maken die niet vecht tegen vijanden in de buitenwereld, maar tegen de gruwelijke spoken in zijn hoofd. T/m 28 dec Appellloods. www.toneelgroepdeappel.nl Den Haag, 04-11-08. Beeld uit de voorstelling "Lear" solo naar W. Shakespeare, bewerking en spel Hubert Fermin. Regie Canci Geraedts. Foto Leo van Velzen. Velzen, Leo van

Den Haag

In de Appelloods in de Bosjes van Poot speelt acteur Hubert Fermin het beroemde koningsdrama King Lear als solo. Hij doet troonsafstand en verdeelt zijn rijk onder zijn drie dochters. Dat levert ellende op. Fermin poetst zijn tanden met een rafelige borstel, kamt er zijn haren mee; hij is een gewezen koning die zijn rol in Lear met bitterheid vertolkt. Fermin weet van deze Koning Lear een man te maken die niet vecht tegen vijanden in de buitenwereld, maar tegen de gruwelijke spoken in zijn hoofd.

T/m 28 dec Appellloods. www.toneelgroepdeappel.nl