Kil

De komende vijf dagen is het kil met maximaal een graad of vier. ’s Nachts kan er lichte vorst optreden. Verder blijft bewolking overheersen en valt er nu en dan wat regen. Vanavond en vannacht klaart het wel af en toe op, en kan het 2 of 3 graden vriezen. In de gebieden met meer wolkenvelden wordt het echter minder koud met minimumtemperaturen van ongeveer 1 graad boven nul. Er is weinig wind.

Morgen lijkt het in de westelijke provincies bewolkt, vooral in het oosten van het land is de kans op zon groter. Het blijft vrijwel overal droog. De temperatuur loopt langzaam naar 3 of 4 graden en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind, kracht 2 à 3.

In de nacht van zaterdag op zondag komen enkele opklaringen voor en alleen daarin vriest het opnieuw licht.

Zondag overdag is er bewolking en later op de dag valt wat regen, plaatselijk voorafgegaan door sneeuw. Het blijft waterkoud met een maximumtemperatuur van 4 graden.

Voor warm weer kan men alleen in Zuidoost-Europa terecht. Zo wordt het op Kreta dit weekend 22 graden. In het noorden van Spanje en Portugal is het in de middag slechts een graad of 3 en daar valt vooral morgen sneeuw.

In Nederland verandert er begin volgende week weinig. Het blijft overwegend bewolkt, soms valt een beetje regen of wat natte sneeuw en de temperaturen zijn aan de lage kant.