Het wassende water

MARNIX GOOSSENS FOTOGRAFEERT DIJKEN, DUINEN EN GOLVEN Het Rijksmuseum en NRC Handelsblad organiseren dit jaar voor de elfde keer Document Nederland, een jaarlijkse documentaire foto-opdracht. ‘Het wassende water’ kwam tot stand in samenwerking met Huis Marseille, Museum voor Fotografie, waar het Rijksmuseum dit jaar voor de vierde maal te gast is. Document Nederland is tot en met 1 maart 2009 te zien. Open: di-zo 11-18 uur, gesloten 25 dec. en 1 jan. Het wassende water Amsterdam De elfde fototentoonstelling van NRC Handelsblad en het Rijksmuseum, Het wassende water, in Huis Marseille gaat over de nieuwe verhouding van de Nederlanders met het alom aanwezige water. Marnix Goossens (1967) reisde Nederland af en fotografeerde het landschap dat geschikt wordt gemaakt voor hogere waterstanden. Er zijn ook foto’s van scholieren uit het voortgezet onderwijs over water. En op de tentoonstelling Water Gezien behandelen internationaal bekende fotografen het thema water. T/m 1 maart Keizersgracht 401. Di-zo 11-18u. Goossens, Marnix

Amsterdam

De elfde fototentoonstelling van NRC Handelsblad en het Rijksmuseum, Het wassende water, in Huis Marseille gaat over de nieuwe verhouding van de Nederlanders met het alom aanwezige water. Marnix Goossens (1967) reisde Nederland af en fotografeerde het landschap dat geschikt wordt gemaakt voor hogere waterstanden. Er zijn ook foto’s van scholieren uit het voortgezet onderwijs over water. En op de tentoonstelling Water Gezien behandelen internationaal bekende fotografen het thema water.

T/m 1 maart Keizersgracht 401. Di-zo 11-18u.