Gluren via e-mail

Spioneren met de Robocam

De RoboCam 21 (270 euro) is een via internet werkende bewakingscamera die geen computer nodig heeft om te kunnen werken. De RoboCam 21 is zo in te stellen dat periodiek of via bewegingsdetectie van tijd en datum voorziene beelden naar een vooraf gekozen e-mailadres worden gestuurd.

Ook kan men met een browser zoals Internet Explorer vanaf elke computer op ieder gewenst moment van de dag inloggen op de draadloos via WiFi werkende RoboCam 21. Handig om vanaf het vakantieadres te kunnen zien of het aquarium niet is leeggelopen en of de nieuwe flatscreen-tv nog wel op z’n plek staat.

’s Nachts kan de Robocam ook zien, in de ‘nightmode’ zet een aantal ledlampjes de te bewaken ruimte in het volle (niet voor het menselijke oog waarneembare infrarood) licht.

Mocht internet falen, dan kunnen de door de RoboCam gemaakte beelden op een usb-stick worden opgeslagen. Een behuizing met verwarming en ventilatie zorgt ervoor dat het apparaatje ook buitenshuis kan worden ingezet.

Ruud van Marion

Meer info op www.marmitek.nl zie ook www.youtube.com/ruudvanmarion

    • Ruud van Marion