Faillissement voor Omniworld Volleybal

ALMERE. Omniworld Volleybal heeft gisteren het faillissement aangevraagd. Dat meldt de club uit de A-League in een persbericht. De reden is dat de Robert J Reinders Group de financiering van de club heeft stopgezet. Het Hengelose bedrijf zag ondanks vele inspanningen om potentiële geldschieters enthousiast te maken geen zicht op substantiële sponsorbijdragen en vond het niet langer verantwoord garant te blijven staan voor de tekorten. Evenementenorganisator Reinders had de club een jaar geleden al gered van een faillissement. Het doel was toen binnen drie jaar mee te doen om de nationale titel en daarna succes te boeken in de Champions League. Zo ver komt het niet. Volgende week wordt een curator benoemd. De eerstvolgende competitiewedstrijd, vanavond tegen Piet Zoomers Dynamo, gaat in ieder geval niet door.