Entre les murs

Entre les murs In: 19 bioscopen De film Entre les murs van Laurent Cantet is gebaseerd op de roman van François Bégaudeau, over zijn ervaringen als docent op een zwarte school in een Parijse volksbuurt. Door de kinderen het script niet vooraf te laten zien, ontstond een creatief proces dat zowel vrij was als gestuurd, met een overrompelende film als resultaat. Entre les murs won dit jaar verrassend de Gouden Palm in Cannes. Haast ongemerkt wordt de kijker naar een aangrijpende, tragische wending in het verhaal gevoerd, die hard aankomt. Regie: Laurent Cantet. scene uit de film Entre les murs (2008) FOTO: Cineart Cineart

In: 19 bioscopen

De film Entre les murs van Laurent Cantet is gebaseerd op de roman van François Bégaudeau, over zijn ervaringen als docent op een zwarte school in een Parijse volksbuurt. Door de kinderen het script niet vooraf te laten zien, ontstond een creatief proces dat zowel vrij was als gestuurd, met een overrompelende film als resultaat. Entre les murs won dit jaar verrassend de Gouden Palm in Cannes. Haast ongemerkt wordt de kijker naar een aangrijpende, tragische wending in het verhaal gevoerd, die hard aankomt.

Regie: Laurent Cantet.