een weekeinde vol sport

Voetbal eredivisie, Ned. 3, zat 22.30 uur en Ned.1, zon 19.00 uur

Koploper AZ moet het vanavond in het duel met FC Groningen stellen zonder Mounir El Hamdaoui. De spits kampt al enkele weken met pijntjes en AZ-trainer Louis van Gaal heeft besloten dat zijn topscorer rust krijgt om te herstellen van huidige klachten aan zijn knie. Medekoploper NAC speelt zondag in Rotterdam tegen Sparta. Nummer drie Ajax krijgt bezoek van FC Utrecht, Vitesse ontvangt Feyenoord. Morgenavond staat de ontmoeting tussen SC Heerenveen en PSV op het programma.

Voetbal Engeland, Match of the Day, BBC 1, zat 23.10u

In Engeland morgen de topper en Londense derby tussen Chelsea en Arsenal. En er staat nog een stadsderby op het programma: Manchester City ontvangt Manchester United. Het vorig jaar gepromoveerde Hull City doet het nog steeds verrassend goed en staat op de zesde plaats in de Premier League. Morgen treft de ploeg Stoke City. Nummer twee Liverpool speelt op Anfield Road tegen West Ham United.

WB skispringen, noordse combinatie, alpineskiën, Eurosport vrij-zon

Het is een belangrijk seizoen voor de wintersporters. In het pre-olympische jaar draait alles om plaatsing voor de Winterspelen van Vancouver (2010). Tickets en nominaties zijn veelal te verdienen bij wereldbekerwedstrijden. Gisteren is het wereldbekerseizoen skispringen begonnen en voor de Nederlandse bobsleeërs en skeletonners begint vandaag in Winterberg de wedren naar tickets voor ‘Vancouver’. In de Duitse wintersportplaats is vandaag de eerste wereldbekerwedstrijd skeleton. Morgen trappen de bobsleeërs af met de tweemansrace en zondag staat de viermansbob op het programma. Nederland is in alle disciplines vertegenwoordigd. Ook bij het alpineskiën en de Noordse combinatie zijn komend weekeinde wereldbekerwedstrijden.

Kijk voor het uitzendschema van de wintersporten op www.eurosport.com