Duitsland

Duitsland BUITENLAND Hamburg Op de Elbe groeten zijn bootsmannen de passanten en in de Hamburgse dierentuin klampt zijn alter ego zich aan de hals van een giraffe vast. Met grof gebeitelde kerels, losjes, streng of stijf, bevolkt de beeldhouwer Stephan Balkenhol (51) de wereld. Zijn houten figuren staan soms naakt, soms keurig aangekleed op pleinen en in musea. Met een circa honderd exemplaren omvattend retrospectief keert Balkenhol, die de boomstammen steeds zelf bewerkt, naar Hamburg terug. T/m 1 febr. Deichtorhallen, Deichtorstr. 1-2. Inl 0049-40321030 en www.deichtorhallen.de

Hamburg

Op de Elbe groeten zijn bootsmannen de passanten en in de Hamburgse dierentuin klampt zijn alter ego zich aan de hals van een giraffe vast. Met grof gebeitelde kerels, losjes, streng of stijf, bevolkt de beeldhouwer Stephan Balkenhol (51) de wereld. Zijn houten figuren staan soms naakt, soms keurig aangekleed op pleinen en in musea. Met een circa honderd exemplaren omvattend retrospectief keert Balkenhol, die de boomstammen steeds zelf bewerkt, naar Hamburg terug.

T/m 1 febr. Deichtorhallen, Deichtorstr. 1-2. Inl 0049-40321030 en www.deichtorhallen.de