De eerste kustbewoners

De eerste kustbewoners KINDEREN Den Haag De vinexlocatie Ypenburg was gedurende een aantal eeuwen het woongebied van de prehistorische mens aan de kust en lage duinen. De Steentijdmens leefde hier op de grens van zoet en zout water. Bij graafwerkzaamheden werd een grafveld ontdekt en al gauw bleek dat het om mensen ging die hier hadden geleefd in de tijd van de Hunebedbouwers, zo’n 5500 jaar geleden. De expositie De eerste kustbewoners in het Museon toont moderne archeologische onderzoekstechnieken en geeft een beeld van het leven in die tijd. Stadhouderslaan 37. Di-zo 11-17u
De eerste kustbewoners KINDEREN Den Haag De vinexlocatie Ypenburg was gedurende een aantal eeuwen het woongebied van de prehistorische mens aan de kust en lage duinen. De Steentijdmens leefde hier op de grens van zoet en zout water. Bij graafwerkzaamheden werd een grafveld ontdekt en al gauw bleek dat het om mensen ging die hier hadden geleefd in de tijd van de Hunebedbouwers, zo’n 5500 jaar geleden. De expositie De eerste kustbewoners in het Museon toont moderne archeologische onderzoekstechnieken en geeft een beeld van het leven in die tijd. Stadhouderslaan 37. Di-zo 11-17u

Den Haag

De vinexlocatie Ypenburg was gedurende een aantal eeuwen het woongebied van de prehistorische mens aan de kust en lage duinen. De Steentijdmens leefde hier op de grens van zoet en zout water. Bij graafwerkzaamheden werd een grafveld ontdekt en al gauw bleek dat het om mensen ging die hier hadden geleefd in de tijd van de Hunebedbouwers, zo’n 5500 jaar geleden. De expositie De eerste kustbewoners in het Museon toont moderne archeologische onderzoekstechnieken en geeft een beeld van het leven in die tijd.

Stadhouderslaan 37. Di-zo 11-17u