Boek en film

Vorige week vroehen w eop de Kinderpagina of jullie eesrte het boek moeten lezen waarnaar een film is gemaakt. Dit schreef Philine bertrams:

Beste NRC,

Ik heb ook De brief voor de koning gelezen het was een leuk boek. Mijn moeder leest het eerst voor dan luister ik naar de luistercd dan kijk ik de film en dan nog een keer de luistercd (dat was zo met De brief voor de koning). Ik lees meestal eerst het boek en dan de film. Ik vind het eigenlijk best goed om eerst het boek te lezen en dan de film. Ik lees meestal niet meer het boek na de film.

Philine Bertrams, 9 jaar, uit Roermond

En dit vond Emma Mooij:

Mijn mening is: Als je eerst het boek leest en dan de film kijkt dan weet je wat er gebeurt en is het niet meer zo spannend als in het boek.

Maar als je eerst de film kijkt en dan het boek leest weet je wat er in het boek gebeurt. Eigenlijk ligt het aan wat jij zelf wilt eerst het boek en dan de film of eerst de film en dan het boek

Je kan ook nog alleen het boek lezen of de film kijken. Het hangt helemaal van jouw af.

Emma Mooij uit Schiedam, 11 jaar