6 DANSEN Krank

(Foto Marsha van Leeuwen)
(Foto Marsha van Leeuwen) Leeuwen, Marsha van

Speakers

Vanavond, Burgwal 45 in Delft, entree 6 euro. www.speakers.nl

Dansen doen we deze week in Delft. De stad is natuurlijk vermaard om het studentenleven maar vlakbij de beestenmarkt ligt ook de gezellige, kleine discotheek Speakers.

Elke twee maanden vindt hier Krank plaats, een avond waarin een grote diversiteit aan stijlen aan bod komt: van techno en minimal tot house en electro. We vallen met onze neus in de boter in september want ze vieren het 1-jarig bestaan. „Krank is ontstaan uit onvrede omdat er op dancegebied nooit wat viel te beleven in Delft. Daar ben ik op ingesprongen”, zegt organisator Jeroen van Leeuwen.

Krank wordt bezocht door veel Delftenaren, maar volgens Van Leeuwen sijpelt de faam langzaam door naar de steden rondom Delft. „Ik spreek steeds meer bezoekers uit Leiden en Den Haag die hun favoriete act op Krank willen zien voor ze heel bekend worden. Het biedt een podium aan jonge, onbekende artiesten die op het punt staan door te breken.”

Het publiek is een leuke mengeling van danceliefhebbers, studenten en verdwaalde mensen die de avond nog even willen afdansen. Pas na 01:00 uur wordt het druk omdat veel mensen nog op het terras zitten. Hoofdact van de avond is Rauwkost, een duo dat Nederland langzaam verovert met hun energieke live act. Voor hen draait dj Tets en die geeft hem al flink van jetje met techno met een hoog bpm-gehalte.

Aan decoratie is veel gedaan op Krank. Grote bakken met ledverlichting sieren het podium. Op het hoogtepunt van de avond is er een surprise act. Een man, verkleed als het monster uit de Predator-films (Arnold Schwarzenegger) betreedt het podium en voert een hilarische dansshow op: polderhumor in een gezellige dorpsdisco. Het doet de jongens van Rauwkost ogenschijnlijk niets. Zij gaan onverstoorbaar verder met hun set.

    • Robbert Weij