4 eten en huilen

Wat eet ze? Kippenpootje. Waarom huilt ze? Denkt aan de zielige kip. www.cryingwhileeating.com

Crying While Eating

www.cryingwhileeating.com

„We must moan while eating, for it was by this path that mankind lost its innocence.” Dat staat bovenaan de website Crying, While Eating. Het is een regel uit Bouvard et Pecuchet van Gustave Flaubert, en geeft een filosofische lading aan een site waar je filmpjes vindt van mensen die hun tranen de vrije loop laten tijdens het eten. Sam eet huilend koekjes omdat hij het net uit heeft gemaakt met zijn vriendin. Peters vrienden eten huilend gummybeertjes omdat Peter gaat verhuizen. En Aggi kan tijdens het eten van een gefrituurde kippenpoot haar tranen niet bedwingen omdat ze moet denken aan een onschuldige kip. Zo heeft iedereen zijn redenen om de tranen van zijn wangen in zijn diner te laten biggelen. Als je zelf een bijdrage wilt leveren, dan kan dat. En doe het ook vooral, want zoals de makers van de site zeggen: crying while eating is good for you. (MM)

Met bijdragen van Carola Janssen, Marten Mantel en David Vlietstra