2 opstijgen

Hup, weg met het kwaad!
Hup, weg met het kwaad!

Geluksbalonnen

o.a. a via www.happiness-geluksballonnen.nl, zo’n 5,50 euro per stuk

Zo’n vijftig centimeter in doorsnee en bijna een meter hoog. Zo groot zijn papieren geluksballonnen, of gelukslantaarns zoals ze ook wel heten. Je steekt een kartonnen ring onderaan aan en de ballon vult zich met warme lucht en stijgt op. Ze branden vijf tot tien minuten en zweven dan nog een hele tijd verder. Boeddhisten geloven dat je samen met de ballon ook het kwade in de mens wegstuurt. Dat zou mooi meegenomen zijn, maar het is vooral indrukwekkend om de ballonnen in allerlei kleuren heel kalm en rustig te zien wegdrijven. Een mooi besluit van een feestje of waarom niet, een begrafenis. Het mag van de wet, zolang het niet waait en op meer dan 15 kilometer afstand van een vliegveld. Het is van papier, hout en een dun ijzerdraadje, dus de milieuschade is minimaal, zeker vergeleken bij vuurwerk. (CJ)