1 niet-kopen

Gratis doosjes met geluk. Een prima kado voor de Internationale Niet-Winkeldag morgen.
www.koopnietsdag.nl

Koop niets-dag

www.koopniets.nl

Morgen is het Internationale Niet-Winkeldag, de goedkoopste feestdag van het jaar. De organisatie noemt het een vrolijk en kritisch protest tegen de Westerse overconsumptie, en roept iedereen op deze dag eens flink te gaan niet-winkelen. Ze wil wat bezinning over de gevolgen van ons consumptiepatroon voor het milieu en over de mondiale verschillen tussen rijk en arm in de wereld. Want ook al verschijnen er steeds meer milieuvriendelijke producten op de markt, als iedere wereldbewoner zou gaan leven als een westerling, zouden die verbeteringen volledig teniet worden gedaan. Naast het demonstratieve niet-winkelen kun je in de straten van Coevorden, Maastricht, Renesse, Wageningen, Tilburg, Utrecht en Zeist terecht voor theater, muziek, kadootjes-omruilkraampjes of... een doosje geluk. Ja, het lijkt soms inderdaad een beetje te neigen naar een sfeer van tuttigheid en kruidendrankjes, maar onthoud wel: het gaat je niks kosten. Op de website koopniets.nl kun je zien wat er in welke stad te doen is. Niet-Winkeldag wordt ook gevierd in Australië, België, Canada, Duitsland, Engeland, Finland, Ierland, Japan, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Polen, Slovenië, de Verenigde Staten en Zweden. (MM)