Volkskrant heeft plan voor tabloid voor jongeren

Amsterdam, 27 nov. De Volkskrant werkt aan een jongereneditie op tabloidformaat. Net als bij NRC Handelsblad en nrc.next moet ook deze variant naast de `gewone` Volkskrant gaan bestaan. Het nieuwe ochtendblad met de voorlopige naam V zou moeten bestaan uit verhalen die ook in De Volkskrant verschijnen, aangevuld met specifiek voor V geschreven producties. Hoofdredacteur Pieter Broertjes van De Volkskrant maakte dit gisteravond bekend in het tv-programma De Wereld Draait Door. Een definitief besluit is nog niet genomen. Het plan komt zes weken na de ondergang van Dag, het gratis dagblad van PCM (uitgever van zowel de Volkskrant als NRC Handelsblad ) dat uiteindelijk zo`n 12 miljoen euro heeft gekost. Dag slaagde er niet in voldoende adverteerders aan zich te binden.