tv nieuws en documentaires

Criminal (Gregory Jacobs, 2004) Veronica, 22.40-0.15u. Diego Luna (left) and John C. Reilly (right) star as Rodrigo and Richard in Gregory Jacob’s CRIMINAL, a Warner Independent Pictures release PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION. Accusoft. Inc.

The Culture show: Angelina JolieBBC 2, 20.00-20.30u.

Interview met filmster Angelina Jolie. In een openhartig gesprek met Mark Kermode bespreekt ze haar filmcarrière. Van haar doorbraakrol in de film Hackers, het winnen van de Oscar voor Girl, Interrupted tot haar laatste rol in de zeer goed ontvangen thriller Changeling van Clint Eastwood.

HIV and MeBelgië 2, 22.05-23.05u.

Tweedelige documentaire waarin Stephen Fry de veranderde houding ten opzichte van hiv en aids onderzoekt. Vijfentwintig jaar geleden was aids een zeker doodsvonnis. Tegenwoordig lijkt de ziekte gereduceerd te zijn tot een behandelbare chronische infectie vergelijkbaar met diabetes.