Radio Voorkeur

Kunststof. Acteur Gijs Scholten van Aschat vertelt over de muzikale voorleesvoorstelling Duende die hij met flamencogitarist Eric Vaarzon Morel geeft: schroeiende zon, liefde en lome siësta. Filmmedewerker Jeroen Stout over de laatste films van het IDFA. Presentatie: Petra Possel. Radio 1, 19.00-20.00u.

De Avonden. Gesprek met Nico Keuning die een biografie over schrijver en voordrachtskunstenaar Johnny van Doorn (1944-1991) voorbereidt. Reclamemaker Joost van de Loo bericht over nieuwe media-experimenten binnen de (inter)nationale cultuursector. Scenarioschrijver Julien Ignacio vertelt over zijn worstelingen met ‘multicultureel theater’. Verder o.m. Broadcaster – een zoektocht naar de ziel van de Telecaster, een documentaire van Botte Jellema. Veel popsterren spelen op een Fender Telecaster. Het 60 jaar oude model heeft het geluid van de rockgitaar bepaald. Radio 6, 20.05-20.50u.

Casa luna. Gesprek met Lex Bohlmeijer, hoogleraar en directeur van het Instituut voor Gezondheidswetenschappen. Vandaag houdt het Partnerschap Overgewicht Nederland een conferentie over de gevolgen van overgewicht en obesitas. Radio 1, 0.02-0.24u.