`Piratenschip` blijkt Thaise vissersboot

kuala lumpur. Het vermeende Somalische piratenschip dat de Indiase marine vorige week in de wateren bij Somalië tot zinken heeft gebracht, blijkt een Thaise vissersboot geweest te zijn, aldus het International Maritime Bureau (IMB) in Kuala Lumpur. Volgens de organisatie, die al jaren informatie over piraterij verzamelt, was het Thaise schip wel door gewapende piraten gekaapt toen het door het Indiase fregat INS Tabar beschoten werd. Eén bemanningslid kwam bij de actie van de Indiase marine om het leven, veertien bemanningsleden worden nog vermist. De Indiase marine zei vorige week dat ze een zogenoemd `moederschip` van piraten had vernietigd, een schip dat piraten gebruiken als uitvalsbasis voor de kleine scheepjes waarmee ze grote vrachtschepen onderscheppen. Nu zegt een woordvoerder dat het schip hoe dan ook als piratenschip beschouwd kon worden.