Overige films

The Legend of Zorro (Martin Campbell, 2005, VS). Vervolg op The Mask of Zorro (1998) biedt zorgeloze actie, romantiek en humor. Antonio Banderas is andermaal de Spaans-Amerikaanse Robin Hood, Catherine Zeta-Jones zijn vrouw. RTL7, 20.30-23.00u.

Save the Last Dance (Thomas Carter, 2001, VS). Half verweesde Julia Stiles belandt, met haar balletambities, als enig blank meisje op een volledig zwarte middelbare school en leert er de hiphop. Rooskleurig multicultureel sprookje is minder oppervlakkig dan je zou verwachten. Net5, 20.30-22.40u.

Aguirre, der Zorn Gottes (Werner Herzog, 1972, Dui). Klaus Kinski verpersoonlijkt heerszucht, wreedheid en waanzin in Herzogs hallucinatorische en satirische drama over ondergang van een Spaanse expeditie, in 1560 in het oerwoud van Peru op zoek naar de goudstad El Dorado. Arte, 21.00-22.30u.

Criminal (Gregory Jacob, 2004, VS). Aardige, kleine thriller. Remake van de Argentijnse film Nueve reinas (2002). Oplichters houden zich dit keer op in Los Angeles. Met John C. Reilly en Diego Luna. Veronica, 22.40-0.15u.

Il Casanova di Federico Fellini / Fellini’s Casanova (Federico Fellini, 1976, Italië/VS). De casus -Casanova op z’n Felliniaans: opulent vormgegeven spektakeldrama met Donald Sutherland als de recordhoudende rokkenjager. Fantastische fotografie van Giuseppe Rotunno, muziek van Nino Rota en Sutherland op z’n best, als tragische held. Arte, 0.05-2.35u.

Life or Something Like It (Stephen Herek, 2002, VS). Romantische tragikomedie waarin even harde als oppervlakkige tv-verslaggeefster Angelina Jolie een beter mens wordt als een zwerver haar vertelt dat ze nog maar een week te leven heeft. Ook met Edward Burns. BBC2, 0.20-2.00u.