Johnson schrijft de slechtste seksscène

De Britse schrijfster Rachel Johnson heeft de Bad Sex Award gewonnen met een scène uit haar roman Shire Hell. Zo meldt de krant The Guardian. De jury baseerde haar oordeel vooral op de overvloed aan ‘dierlijke seksuele metaforen’. Johnson kreeg de voorkeur boven onder anderen Paulo Coelho en John Updike.

De prijs bekroont ieder jaar de slechtste of meest overbodige seksuele scène uit de romanoogst van het voorbije jaar en is een initiatief van het tijdschrift Literary Review. In de winnende scène schreef Johnson: ‘I find myself gripping his ears and tugging at the locks curling over them, beside myself, and a strange animal noise escapes from me as the mounting, Wagnerian crescendo overtakes me’.

John Updike, die ook genomineerd was voor een scène uit zijn roman The Widows of Eastwick, kreeg een lifetime achievement award voor zijn vierde nominatie op rij. Dit jaar schreef hij: ‘She said nothing then, her lovely mouth otherwise engaged, until he came, all over her face. She had gagged, and moved him outside her lips, rubbing his spurting glans across her cheeks and chin. God, she was antique, but here they were. Her face gleamed with his jism in the spotty light of the motel room, there on the far end of East Beach, within sound of the sea.”