`Islamorganisaties willen boycot om film Ehsan Jami`

Volgens de Marokkaanse krant Al-Jarida al-Ula roepen Europese islamitische organisaties op tot een boycot van Nederlandse producten vanwege het verschijnen van een film van Ehsan Jami. Deze film gaat op 10 december in première, verklaarde Jami deze week in een gesprek met het weekblad HP/De Tijd. De niet nader genoemde organisaties gaan er ten onrechte nog van uit dat de voormalige voorzitter van het comité voor ex-moslims met een tekenfilm over Mohammed komt. Jami was dat in eerste instantie ook van plan, maar zag hier eind maart van af op aandringen van Justitie. In de 10 minuten durende film `Interview met Mohammed` ondervraagt Jami de profeet Mohammed over vrouwenrechten, joden en afvalligheid. De acteur die Mohammed speelt zou onherkenbaar zijn.