Internet Weblog van de dag

Schaakstukken
Schaakstukken

Aan het scherm geplakt. Grootmeester Hans Ree bericht over de tweejaarlijkse Schaak Olympiade op zijn weblog Schaken:„De laatste ronde van de Olympiade in Dresden begon dinsdag om 10 uur ’s ochtends en al om 9.49 uur meldde zich op het Utrechtse internetschaakforum de eerste waarnemer. [...].

Ik ben geen liefhebber van de moderne totale communicatie, dus ik hoor zelf niet bij die trouwe schaakchatters op internet, maar achteraf kijk ik graag af en toe op hun website www.utrechtschaak.nl om te zien wat de jongens elkaar hebben verteld.

Meisjes zijn er geloof ik niet veel. Vroeger dacht ik dat het pseudoniem ‘Lekker ding’ voor een meisje stond, maar dat bleek Rini Kuijf te zijn.

Het lijkt me hard werken, die meningsuitwisseling. Ze moeten de partijen live volgen – en er zijn veel partijen die om aandacht vragen –, ondertussen commentaren intikken en lezen wat de anderen geschreven hebben, en dan zijn er ook nog mensen die een schaakcomputer laten meedenken.

De club leeft op een prettige manier mee met de Nederlandse spelers, zowel met de mannen als met de vrouwen. Het is jammer dat ze in Dresden de aanmoedigingen niet konden horen, maar misschien hielp het ook al om er na de rondes even naar te kijken.

Lees meer en speel partijen na op nrc.nl/schaken