Iets kouder

De temperatuur komt vanaf zaterdag opnieuw enkele graden lager uit met in de nachten af en toe lichte vorst. Verder is het rustig weer en op de meeste dagen droog.

Vanavond en vannacht blijft het bewolkt. Vooral in het noordwesten gaat wat regen vallen. De temperatuur daalt naar 3 graden in het binnenland tot ongeveer 6 graden in de kustgebieden. Er waait een zuidelijke wind, rond kracht 3.

Morgen begint grijs en nevelig. Bovendien valt er van tijd tot tijd een beetje regen. In de middag wordt het droog en breekt in met name Limburg en in het zuidoosten van Brabant de zon soms door. Met een matige zuidelijke wind wordt er iets koudere lucht aangevoerd en daarin komt de maximumtemperatuur op een graad of 5 uit.

In de nacht naar zaterdag zijn er ook enkele opklaringen, zodat het in veel regio’s netaan een graadje kan vriezen. Zaterdag overdag neemt de bewolking weer toe, maar neerslag wordt niet verwacht. De temperatuur loopt geleidelijk naar 4 of 5 graden op. Er waait een hooguit matige zuidenwind.

Zondag trekt een lagedrukgebiedje naar Nederland. Hierdoor valt er dan wel af en toe regen, plaatselijk wat smeltende sneeuw. Kan het in de vroege ochtend in het binnenland een graad vriezen, ’s middags wordt het ongeveer 4 graden bij een matige oostelijke wind.