Het is een nachtmerrie, betaal het geld

Het is een nachtmerrie, betaal het geld Kabul. Een still van Dany Egreteau, medewerker van een Franse hulporganisatie, die begin deze maand werd gegijzeld in Afghanistan. De videoband, waarop hij smeekt voor zijn leven, kwam gisteren in handen van persbureau Reuters. Egreteau zegt op de video dat hij sinds acht dagen geblinddoekt en geketend in een kleine kamer wordt vastgehouden. Dat zou betekenen dat de band ongeveer twee weken oud is. Op de achtergrond zijn stemmen te horen, vermoedelijk van de mannen die de geweerlopen tegen zijn hoofd houden. Zij zeggen dat hij moet doorgaan met praten. „Ik kan niet bewegen, het is een nachtmerrie, betaal alsjeblieft het geld... Alsjeblieft doe het snel, het is een nachtmerrie hier. Ik zit helemaal in het donker, de hele dag en hele nacht en ik word helemaal gek. Ik ga dit niet lang meer volhouden”, zegt Egreteau op de band. Talibaan en andere groepen in Afghanistan hebben afgelopen jaren talloze buitenlanders gegijzeld. De meesten kwamen weer vrij, maar sommigen zijn vermoord. Dinsdag werden drie Turken bevrijd die in augustus waren ontvoerd. Foto Reuters/Reuters TV Video footage obtained on November 26, 2008 by Reuters shows kidnapped French aid worker Dany Egreteau with rifles pointed at him at an unknown location. Egreteau who was kidnapped in Kabul on November 3 pleaded for his life as gunmen held assault rifles to his head. Egreteau, who was working for the French aid agency Solidarite Laique, said he had been held in a small room, blindfolded and chained for eight days, suggesting the tape could be some two weeks old. REUTERS/Handout via Reuters TV. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. AFGHANISTAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN AFGHANISTAN.
Het is een nachtmerrie, betaal het geld Kabul. Een still van Dany Egreteau, medewerker van een Franse hulporganisatie, die begin deze maand werd gegijzeld in Afghanistan. De videoband, waarop hij smeekt voor zijn leven, kwam gisteren in handen van persbureau Reuters. Egreteau zegt op de video dat hij sinds acht dagen geblinddoekt en geketend in een kleine kamer wordt vastgehouden. Dat zou betekenen dat de band ongeveer twee weken oud is. Op de achtergrond zijn stemmen te horen, vermoedelijk van de mannen die de geweerlopen tegen zijn hoofd houden. Zij zeggen dat hij moet doorgaan met praten. „Ik kan niet bewegen, het is een nachtmerrie, betaal alsjeblieft het geld... Alsjeblieft doe het snel, het is een nachtmerrie hier. Ik zit helemaal in het donker, de hele dag en hele nacht en ik word helemaal gek. Ik ga dit niet lang meer volhouden”, zegt Egreteau op de band. Talibaan en andere groepen in Afghanistan hebben afgelopen jaren talloze buitenlanders gegijzeld. De meesten kwamen weer vrij, maar sommigen zijn vermoord. Dinsdag werden drie Turken bevrijd die in augustus waren ontvoerd. Foto Reuters/Reuters TV Video footage obtained on November 26, 2008 by Reuters shows kidnapped French aid worker Dany Egreteau with rifles pointed at him at an unknown location. Egreteau who was kidnapped in Kabul on November 3 pleaded for his life as gunmen held assault rifles to his head. Egreteau, who was working for the French aid agency Solidarite Laique, said he had been held in a small room, blindfolded and chained for eight days, suggesting the tape could be some two weeks old. REUTERS/Handout via Reuters TV. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. AFGHANISTAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN AFGHANISTAN. Reuters

Een still van Dany Egreteau, medewerker van een Franse hulporganisatie, die begin deze maand werd gegijzeld in Afghanistan. De videoband, waarop hij smeekt voor zijn leven, kwam gisteren in handen van persbureau Reuters.

Egreteau zegt op de video dat hij sinds acht dagen geblinddoekt en geketend in een kleine kamer wordt vastgehouden. Dat zou betekenen dat de band ongeveer twee weken oud is.

Op de achtergrond zijn stemmen te horen, vermoedelijk van de mannen die de geweerlopen tegen zijn hoofd houden. Zij zeggen dat hij moet doorgaan met praten.

„Ik kan niet bewegen, het is een nachtmerrie, betaal alsjeblieft het geld... Alsjeblieft doe het snel, het is een nachtmerrie hier. Ik zit helemaal in het donker, de hele dag en hele nacht en ik word helemaal gek. Ik ga dit niet lang meer volhouden”, zegt Egreteau op de band.

Talibaan en andere groepen in Afghanistan hebben afgelopen jaren talloze buitenlanders gegijzeld. De meesten kwamen weer vrij, maar sommigen zijn vermoord. Dinsdag werden drie Turken bevrijd die in augustus waren ontvoerd.