Gordon Moakes (32), de bassist van Bloc Party

Gordon Moakes

Wat was de eerste plaat die je zelf kocht?

,,Ik was tien toen 19 van Paul Hardcastle op nummer één stond in de hitparade. Ik was erg onder de indruk van de clip waarin beelden van de oorlog in Vietnam te zien waren. En van het rare effect op de zang, alsof hij stotterde: ‘Ninninninnine...teen’. Ik ben het singeltje gaan kopen bij Woolworth.’’

Ben je een verzamelaar?

,,Ja. Maar ik ga niet verder terug dan punk. Ik heb een aantal bands helemaal compleet: The Fall, Sonic Youth, Simple Minds, Stereolab.”

Favoriete plaat:

,,Dat zijn er twee. Closer van Joy Division en Daydream Nation van Sonic Youth.’’

Beste dansmuziek:

,,Didgeridoo van Aphex Twin, een ‘ravy’, hysterisch nummer uit begin jaren negentig. Als ik dat hoor kan ik niet meer stil staan.”

Troostplaat:

,,Dat is Decades van Joy Division. De regel Here are the young men/ the weight on their shoulders, geeft me de rillingen. Als ik me ellendig voel en ik hoor dat, krijg ik een nobel gevoel van lijden. Dat is prettig.”

Wat zouden mensen niet van je verwachten?

,,Dat ik van Linda Ronstadt hou. En dan speciaal van haar liedje Carmelita. Misschien omdat mijn vrouw Carmen heet.’’

Hester Carvalho

De cd Intimacy is nu uit. Bloc Party treedt op: 18 en 19 februari in Paradiso, Amsterdam

    • Hester Carvalho