Film van de dag

Gene Hackman en Danny DeVito spelen een meester-inbreker en een heler in Heist (David Mamet, 2001, VS). HEIST Gene Hackman, Danny DeVitto foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory.
Gene Hackman en Danny DeVito spelen een meester-inbreker en een heler in Heist (David Mamet, 2001, VS). HEIST Gene Hackman, Danny DeVitto foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Heist. De achtste film van David Mamet is een moderne film noir die niet alleen met taal speelt, maar vooral met de kunst van het oplichten. In de films en scenario’s van Mamet weet je nooit wie wie bedriegt, wie acteert en wat het verschil is tussen echt of onecht. Hoofdpersonen zijn een meester-inbreker (Gene Hackman), zijn assistent (Delroy Lindo), zijn klusjesman, zijn heler en financier (Danny DeVito) en zijn vriendin (Rebecca Pidgeon). Er gaat iets mis bij een inbraak en in de samenwerking, zodat loyaliteiten op de proef gesteld worden, misschien wel verschuiven. Genoemd naar dat prachtige Engelse woord voor een inbraak, kraak of overval zonder geweld. Kan een misdaad perfect zijn? Zoals altijd bij Mamet prachtige dialogen en oneliners: ‘He’s so cool, when he goes to bed, sheep count him’.(David Mamet, 2001, VS), Veronica, 20.30-22.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg