Feyenoorder Hofland fit voor duel met Deportivo

Kevin Hofland keert vanavond terug in het basisteam van Feyenoord voor de uitwedstrijd tegen Deportivo la Coruna in de UEFA Cup. De centrale verdediger is hersteld van een lichte enkelblessure, die hij eind vorige week opliep bij het uitlaten van zijn hond.

Aanvaller Andwélé Slory is voor trainer Gertjan Verbeek ook weer beschikbaar. De vleugelspits, eindelijk hersteld van opeenvolgende blessures, ontbrak zondag omdat hij bij de geboorte van zijn tweede kind wilde zijn. Slory begint op de bank.

Feyenoord is met 21 spelers naar Spanje afgereisd. Eén van de drie spelers die vanavond op de tribune zit, is Jonathan de Guzman. De geboren Canadees is nog niet wedstrijdfit, maar mocht mee van Verbeek om zijn oudere broer Julian, die bij Deportivo speelt, te begroeten. Ook hij is geblesseerd.

Feyenoord staat na twee groepsduels nog op nul punten. Ook Deportivo is in groep H nog puntloos na de nederlaag bij CSKA Moskou (3-0). Als de Rotterdammers opnieuw verliezen, zijn ze uitgeschakeld voor de derde ronde van de UEFA Cup.

Trainer Marco van Basten verklapte gisteren voor de laatste training voor het uitduel in de UEFA Cup tegen Hamburger SV dat hij niet lang zal treuren als de wedstrijd vanavond in een gelijkspel eindigt. „Normaal gesproken is het al moeilijk om van HSV te winnen”, zei hij. „Nu missen we ook nog Klaas-Jan Huntelaar. Daarbij is Miralem Sulejmani nog niet op zijn oude niveau. We gaan voor de zege, maar het kan best weleens moeilijk worden.” Ajax houdt zelfs bij een nederlaag uitzicht op het bereiken van de derde ronde. De Amsterdammers ontvangen op 17 december nog Slavia Praag.

Tottenham Hotspur is vanavond de tegenstander van NEC in Nijmegen. Trainer Mario Been acht zijn ploeg niet kansloos tegen de miljoenenploeg uit Londen. „In mijn optiek ben je tegen geen enkele tegenstander kansloos”, aldus Been. NEC verloor vorige maand het eerste duel in de groepsfase van Dinamo Zagreb (3-2). (ANP)