Feyenoord strijdt voor laatste kans

Voetballer Kevin Hofland keert vanavond terug in het basisteam van Feyenoord voor de uitwedstrijd tegen Deportivo La Coruña in de UEFA Cup. De centrale verdediger is hersteld van een lichte enkelblessure, die hij eind vorige week opliep bij het uitlaten van zijn hond.

Feyenoord is met 21 spelers naar Spanje afgereisd. Een van de drie spelers die op de tribune zit, is Jonathan de Guzman. Hij is nog niet wedstrijdfit, maar mocht mee van Verbeek om zijn oudere broer Julian, die bij Deportivo speelt, te begroeten. Julian is ook geblesseerd.

De ploeg uit Rotterdam staat na twee duels in groep H nog op nul punten. Als Feyenoord vanavond (aftrap 21.00 uur) opnieuw verliest, is het uitgeschakeld.

Ajax speelt vanavond in Hamburg in een wedstrijd van groep F tegen Hamburger SV (21.00 uur). Trainer Marco van Basten zei gisteren voor de laatste training dat hij het niet erg vindt als het een gelijkspel wordt. „Normaal gesproken is het al moeilijk om van HSV te winnen”, zei hij. „Nu missen we ook nog Klaas-Jan Huntelaar. Daarbij is Miralem Sulejmani nog niet op zijn oude niveau. We gaan voor de zege, maar het kan weleens moeilijk worden.” Ajax houdt zelfs bij een nederlaag uitzicht op de derde ronde.

Tottenham Hotspur is de tegenstander van NEC in Nijmegen (19.00 uur). Trainer Mario Been acht zijn team niet kansloos tegen de ploeg uit Londen. „In mijn optiek ben je tegen geen enkele tegenstander kansloos”, aldus Been. NEC verloor het eerste groepsduel van Dinamo Zagreb (3-2).

De andere Nederlandse UEFA-Cupdeelnemers Heerenveen en FC Twente zijn deze ronde vrij.