Discussie over ingooi voetballer Väyrynen

HEERENVEEN. De opmerkelijke ingooi van Mika Väyrynen (SC Heerenveen) die hem zaterdag zijn tweede gele kaart kostte in het duel met FC Twente, blijft onderwerp van gesprek. De Friezen tekenden gisteren bij voetbalbond KNVB bezwaar aan tegen de sanctie, omdat de regels niet overeenkomen met die van de wereldvoetbalbond FIFA. Väyrynen gooide de bal in de slotminuut van het duel bewust tegen de rug van FC Twente-speler Kenneth Perez aan, om er vervolgens zelf mee vandoor te gaan. Scheidsrechter Eric Braamhaar betitelde de actie als het `misleiden van de arbiter` en gaf de Fin zijn tweede gele kaart. De KNVB liet in een reactie weten dat verweer tegen een gele kaart niet mogelijk is en dat de straf voor de middenvelder (één wedstrijd schorsing) gehandhaafd blijft.