De Volkskrant wil ook een next

De Volkskrant werkt aan een jongereneditie op tabloidformaat. Net als bij NRC Handelsblad en nrc.next moet deze variant naast de ‘gewone’ Volkskrant blijven bestaan. Dat maakte Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Broertjes gisteren bekend in het tv-programma De Wereld Draait Door. Een definitief besluit is nog niet genomen. De voorlopige naam is ‘V’, zei Broertjes. Wat hem betreft moet de krant in het nieuwe jaar beschikbaar komen. Een exacte datum noemde hij niet. Hij wil dat de krant gaat bestaan uit stukken die ook in de Volkskrant staan, aangevuld met specifiek voor V geschreven producties. Broertjes zei tot het initiatief te zijn gekomen wegens ontlezing onder jongeren en het succes van nrc.next. De nieuwe krant zal ’s morgens verschijnen en ongeveer een euro gaan kosten. Het plan voor V komt zes weken na de ondergang van Dag, het gratis dagblad van PCM (uitgever van zowel de Volkskrant als NRC) dat uiteindelijk zo’n 12 miljoen euro heeft gekost. (NRC)