Al vanaf het eerste nummer is het raak bij Jazzanova

cd pop Jazzanova: Of all the things

cd pop

Jazzanova: Of all the things

Bij Jazzanova kan het vriezen of dooien. En op het vorige album van het dj-producerscollectief uit Berlijn dooide het. Homecooking heette het project, dat naast een cd ook een receptenboekje voor soulfood bevatte. Het idee was leuk, maar de muzikale maaltijd smaakte uiteindelijk als een zouteloze hap. Hoe anders klinkt hun nieuwe album Of all the things. Al vanaf het eerste nummer, Look what you’re doing to me, is het raak. Pakkende grooves, kekke koortjes en zwoele zang maken het lied tot een van de beste r&b nummers. De single Let me show ya roept vervolgens herinneringen op aan het betere soulwerk uit de jaren zestig, terwijl Lie weer klinkt als een goed gereviseerde Beatles-song. Voor het album trokken de producers de aanstormende zangers van dit moment aan, onder wie José James, de jazzontdekking van 2008; en de soulvolle Ben Westbeech. Mooie melodieën, harmonieuze strijkers en aanstekelijke dansritmes maken het album compleet.

Yaël Vinckx

    • Yaël Vinckx