3 kijken

Funny Birds, te zien op YoungTube
Funny Birds, te zien op YoungTube www.youngtube.nl

YouTube voor kinderen

www.youngtube.nl

YoungTube is onderdeel van de portal YoungFun, dat een veilige plek op internet biedt aan ouders met jonge kinderen. Op YoungTube wordt een selectie getoond van YouTube-filmpjes die van tevoren zijn gescreend. Het aanbod bestaat uit educatief en ontspannend filmmateriaal zoals K3, Bob de Bouwer, Disneytrailers en korte filmpjes. Bezoekers kunnen zelf ook filmpjes plaatsen. Initiatiefnemer Maarten Blokdijk kwam in zijn zoektocht naar leuke filmpjes voor zijn zoontje van drie steeds vaker bagger tegen op YouTube. „Ik heb zelf een internetbedrijf, dus de stap om een kindvriendelijke versie van YouTube te maken was niet groot.” De site is sinds begin september in de lucht en er staan inmiddels ruim 1.200 filmpjes op. Naast YoungTube bestaat YoungFun ook uit YoungColors (online kleurplaten) en YoungGames (online flashgames). (RW)

    • Carola Janssen
    • Robbert Weij
    • Irene de Vette