Uitleven tegen de Mobiele Eenheid

Uitleven tegen de Mobiele Eenheid Tilburg, 26 nov. Een ‘relschopper’ gaat tijdens een oefening helemaal op in zijn rol als agressieve vandaal terwijl hij een vat gooit in de richting van leden van de Mobiele Eenheid (ME). Het doel van de oefeningen, die op verschillende locaties in het zuiden van Nederland gisteren en vandaag zijn gehouden, was het trainen van de inzet van ME en ondersteunende eenheden. De oefening stond in het teken van ‘Onrust in de wijk’. Alle oefenscenario’s waren toegesneden op dit thema. Politieregio’s Limburg-Zuid, Limburg-Noord, Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid, Brabant-Noord en de Koninklijke Marechaussee namen het met zeshonderd agenten op tegen 1.900 studenten die zijn ingehuurd als relschoppers. Behalve in Tilburg werd ook geoefend op rangeerterreinen van de NS. Foto Hollandse Hoogte Nederland,Tilburg,25-11-08 grootschalige ME-oefening. Foto: koen Verheijden Verheijden, Koen;Hollandse Hoogte