Radio Voorkeur

Kunststof. Componist Willem Jeths over zijn eerste opera Hotel de Pékin . Behalve muziek zijn er geluiden te horen, zoals krakend hout, scheurende zijde en gewreven glas. Verder een verslag van het IDFA. Radio 1, 19.02-20.02u.

OBA Live. Wetenschapper Michel van Eeten schreef een proefschrift over vastgelopen milieucontroverses dat door critici te literair werd gevonden. Journalist en antropoloog Sybilla Claus, correspondent voor Trouw in Zimbabwe, over haar boek Standplaats Harare. Rondetafelgesprek over de Wet Inburgering met Sadet Karabulut (SP), Henk Geldermans (ROC Amsterdam) en Jude Kehla Wirnkar (deelraad Amsterdam Zuid-Oost). Radio 5, 19.02-21.00u.

De Avonden. Vertaalster Birthe Lundsgaard over de Martinus Nijhoffprijs 2008 die zij kreeg voor haar vertalingen Nederlands-Deens. Tekenaar The Tjong Khing over zijn worstelingen en de Amsterdamse fotografe Marlo Broekmans over haar foto’s waarvoor zij zelf - meestal naakt - poseerde. Radio 6, 20.05-20.50u.

Casa Luna. Oud-staatssecretaris en consultant Robin Linschoten over de frictie tussen burger en overheid. Radio 1, 0.02-0.45u.