op nrcnext.nl

Cd van de week

The Dears: Missiles

Het is verrassend dat iemand op zijn vierde cd nog zijn stem kan ‘vinden’. Murray Light-burn, die op eerdere cd’s vaak door Engelse voorbeelden als Morrissey en Damon Albarn werd beïnvloed, is zo iemand. Op Missiles zingt Lightburn nu met een dieper en meer gelaten geluid. Ingebed in de bewerkelijke instrumentaties van nummers als Berlin heart en Disclaimer, geeft dat een koesterend en deinend effect. Missiles klinkt zelfs verfijnder dan zijn voorganger Gang of Losers (2006), doordat de instrumentaties gelaagd zijn opgebouwd. Doordat het volume subtiel aanzwelt en weer afneemt ontstaat er een popdynamiek, waar Lightburns stem emotioneel doorheen dringt. Helaas zijn niet alle songs even sterk als bijvoorbeeld het prachtige Lights Off.

Beluister deze cd in z’n geheel op nrcnext.nl/muziek

Flow in je werk

Op haar weblog over trends, ontwikkelingen en de actualiteit op de arbeidsmarkt geeft loopbaancoach Sietske Veen vier tips om hét gevoel op je werk te bereiken: flow. „Een uitdagende pot tennis of een moeilijke afdaling met skiën, een presentatie of een ontwerp voor een database. Wanneer je flow ervaart dan ga je totaal op in je bezigheden, je bent supergeconcentreerd en presteert op de top van je kunnen…en dat soort momenten maakt (mij in ieder geval) gelukkig”, schrijft ze.

Lees het weblog van loopbaancoach Sietske Veen op nrcnext.nl/sietske

Drie-vier-vijf

Elke week een nieuwe ‘3-4-5-puzzel’ van Studio Steenhuis. We zoeken woorden van drie, vier of vijf letters die in combinatie met elkaar weer langere woorden vormen. Enkele opgaven uit de puzzel van deze week:

Al __ je me dood (3 letters)

Bijengemeenschap (4 letters)

Houdt een vis recht (3 letters)

Voorteken (4 letters)

En de langere woorden:

‘De Blije Big is de beste __’

De rand van een opgemaakte schaal

Gehakt met spek

Vaart der __

Wat zal er uit het __?

Doe de puzzel, klik op het puzzelstukje onderaan op nrcnext.nl