Ook te zien vanuit de achtertuin

Ook te zien vanuit de achtertuin Foto NASA/AP a/b eNDEAVOUR. Op deze foto die de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een paar dagen geleden heeft vrijgegeven, is hij duidelijk te zien: de gereedschapstas die astronaute Heidemarie Stefanyshyn-Piper vorige week losliet toen zij tijdens een ruimtewandeling bezig was met een karwei aan het International Space Station (ISS). Ze verloor de tas toen ze haar beide handen gebruikte om vet, dat op haar ruimtepak was beland nadat een tube was ontploft, weg te vegen. Later gaf ze toe dat ze een fout maakte door niet te controleren of de tas nog aan haar pak bevestigd was toen ze hem losliet. De foto is genomen vanuit het ISS. Maar ook vanaf de grond is de tas – die volgens Fox News 100.000 dollar kost en zo groot is als een rugzak – te zien. Om 6:31.53 uur vanavond bijvoorbeeld voor wie dan in Rotterdam is. Kijk in zuidzuidwestelijke richting op een hoogte van ongeveer 30 graden boven de horizon, met een telescoop of een goede verrekijker. Zeven minuten later passeert het ruimtestation zelf, dat veel beter is waar te nemen. Op de website Spaceweather van astronoom Tony Phillips staat precies wanneer en waar de tas te zien is. Doorgaans twee keer per dag, totdat hij in de dampkring verbrandt – ook In this image provided by NASA shows an extravehicular activity (EVA) tool bag drifting away from the International Space Station during the mission's first scheduled spacewalk Tuesday Nov. 18, 2008. The astronaut who lost her tool bag on a spacewalk, Heidemarie Stefanyshyn-Piper, admitted Wednesday that she made a mistake by not checking to see if the sack was tied down, and said she's still smarting over the whole thing. (AP Photo/NASA)
Ook te zien vanuit de achtertuin Foto NASA/AP a/b eNDEAVOUR. Op deze foto die de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een paar dagen geleden heeft vrijgegeven, is hij duidelijk te zien: de gereedschapstas die astronaute Heidemarie Stefanyshyn-Piper vorige week losliet toen zij tijdens een ruimtewandeling bezig was met een karwei aan het International Space Station (ISS). Ze verloor de tas toen ze haar beide handen gebruikte om vet, dat op haar ruimtepak was beland nadat een tube was ontploft, weg te vegen. Later gaf ze toe dat ze een fout maakte door niet te controleren of de tas nog aan haar pak bevestigd was toen ze hem losliet. De foto is genomen vanuit het ISS. Maar ook vanaf de grond is de tas – die volgens Fox News 100.000 dollar kost en zo groot is als een rugzak – te zien. Om 6:31.53 uur vanavond bijvoorbeeld voor wie dan in Rotterdam is. Kijk in zuidzuidwestelijke richting op een hoogte van ongeveer 30 graden boven de horizon, met een telescoop of een goede verrekijker. Zeven minuten later passeert het ruimtestation zelf, dat veel beter is waar te nemen. Op de website Spaceweather van astronoom Tony Phillips staat precies wanneer en waar de tas te zien is. Doorgaans twee keer per dag, totdat hij in de dampkring verbrandt – ook In this image provided by NASA shows an extravehicular activity (EVA) tool bag drifting away from the International Space Station during the mission's first scheduled spacewalk Tuesday Nov. 18, 2008. The astronaut who lost her tool bag on a spacewalk, Heidemarie Stefanyshyn-Piper, admitted Wednesday that she made a mistake by not checking to see if the sack was tied down, and said she's still smarting over the whole thing. (AP Photo/NASA) Associated Press

Op deze foto die de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een paar dagen geleden heeft vrijgegeven, is hij duidelijk te zien: de gereedschapstas die astronaute Heidemarie Stefanyshyn-Piper vorige week losliet toen zij tijdens een ruimtewandeling bezig was met een karwei aan het International Space Station (ISS). Ze verloor de tas toen ze haar beide handen gebruikte om vet, dat op haar ruimtepak was beland nadat een tube was ontploft, weg te vegen. Later gaf ze toe dat ze een fout maakte door niet te controleren of de tas nog aan haar pak bevestigd was toen ze hem losliet. De foto is genomen vanuit het ISS. Maar ook vanaf de grond is de tas – die volgens Fox News 100.000 dollar kost en zo groot is als een rugzak – te zien. Om 6:31.53 uur vanavond bijvoorbeeld voor wie dan in Rotterdam is. Kijk in zuidzuidwestelijke richting op een hoogte van ongeveer 30 graden boven de horizon, met een telescoop of een goede verrekijker. Zeven minuten later passeert het ruimtestation zelf, dat veel beter is waar te nemen. Op de website Spaceweather van astronoom Tony Phillips staat precies wanneer en waar de tas te zien is. Doorgaans twee keer per dag, totdat hij in de dampkring verbrandt – ook mooi.

spaceweather.com/flybys/index_coords.php