NOC*NSF: Gerbrands of Hendriks nieuwe technische directeur

Rotterdam. Toon Gerbrands (51) en Maurits Hendriks (47) zijn de belangrijkste kandidaten om Charles van Commenée op te volgen als technisch directeur bij sportkoepel NOC*NSF. Jacco Verhaeren is de derde naam op de shortlist, maar hij heeft laten weten zeker tot en met de Olympische Spelen van 2012 in Londen technisch directeur van de zwembond (KNZB) te blijven. Zowel Gerbrands als Hendriks past in de profielschets, die van de technisch directeur coachervaring in de topsport en aantoonbare managementskwaliteiten verlangt. Gerbrands is oud-bondscoach van de volleyballers en werd vijfde bij de Olympische Spelen in Sydney (2000), hetzelfde jaar waarin Hendriks als coach van de hockeyers olympisch kampioen werd. Gerbrands is algemeen directeur van de voetbalclub AZ en Hendriks zowel bondscoach als technisch directeur bij de Spaanse hockeybond, waar hij, in tegenstelling tot eerdere berichten, zijn contract niet heeft verlengd. Hij is ook mede-initiatiefnemer van de Euro Hockey League.