Liefdadigheidsgroep schuldig bevonden aan hulp aan Hamas

Dallas. Een islamitische liefdadigheidsorganisatie is door een Amerikaanse rechtbankjury in Dallas schuldig bevonden aan financiële steun voor de Palestijnse fundamentalistische beweging Hamas, die in de VS sinds 1995 als terroristische groep geldt. De Holy Land Foundation, tot haar sluiting in 2001 de grootste islamitische liefdadigheidsorganisatie in de VS, wordt ervan beschuldigd na 1995 12 miljoen dollar te hebben doorgesluisd aan Hamas, tegenwoordig machthebber in de Gazastrook. De beschuldigden ontkennen dat geld naar Hamas ging. Volgens hen betrof het een legitieme financiële operatie ten bate van Palestijnse vluchtelingen in door Israël bezet gebied. De stichting wordt niet met zoveel woorden beschuldigd van geweld. Volgens de aanklacht waren de begunstigde programma`s in feite rekruteringsinstanties voor terroristen tegen Israël. De verdachten, die in hechtenis zijn genomen, gaan in hoger beroep.