Juventus schakelt Zenit uit

De Nederlandse trainer Dick Advocaat is met zijn ploeg Zenit St.Petersburg uitgeschakeld in de groepsronde van de Champions League. In Rusland werd het gisteravond 0-0 tegen Juventus, dat zich daardoor wel plaatste voor de volgende ronde. Hoewel er nog één wedstrijd gespeeld moet worden, is landskampioen Zenit al kansloos.

Voor Zenit rest wellicht slechts UEFA-cupvoetbal. Dit jaar won de club de UEFA Cup. In Turijn waren de Russen beter maar won Juventus met 1-0. Gisteren, in Sint-Petersburg, domineerde Zenit alleen het laatste half uur.

In dezelfde groep plaatste Real Madrid zich gisteren in Wit-Rusland voor de volgende ronde door Bate Borisov te verslaan.

De ploeg van de bekritiseerde coach Bernd Schuster kwam al in de zevende minuut op voorsprong. Raúl maakte zijn 62ste goal op het hoogste Europese niveau. De Nederlander Royston Drenthe, die net als zijn landgenoot Wesley Sneijder in de basis was begonnen, gaf de scherpe voorzet van links. Door de afwezigheid van de de geblesseerde Ruud van Nistelrooy en Gonzalo Higuain stond Javier Saviola weer voorin naast Raul. Rafael van der Vaart mocht nog tien minuten de vrieskou in voor Guti.