Crisis geen rem voor Chinese luxe

Crisis geen rem voor Chinese luxe Peking, 26 nov. Op een beurs voor luxegoederen in China lijkt de kredietcrisis ver weg. In dezelfde week waarin duizenden Chinezen de straat opgaan om hun onvrede te uiten over de tegenvallende economische groei, blijken er nog genoeg rijke en optimistische landgenoten te zijn die hun hart willen ophalen op de Top Essence luxury goods show in de Chinese hoofdstad Peking. Op deze beurs tonen topdesigners als Versace hun producten. De Wereldbank verwacht dat de Chinese economie in 2009 niet met 9,5 maar met 7,5 procent zal groeien. Begin deze maand, op 9 november, lanceerde de Chinese regering een stimuleringsplan ter waarde van 450 miljard euro. Een aanvullend plan met belastingverlagingen en armenhulp is nog in overweging. Foto’s AFP TO GO WITH STORY Finance-economy-China-luxury,FOCUS by Peter Harmsen Promoters sell a series of watches incorporating pieces of steel salvaged from the Titanic wreckage during the Top Essence exhibition in Beijing on November 23, 2008, where the world's top luxury brands to get a snapshot of the China market. A list of China's richest people, published by US magazine Forbes in October, showed that the net worth of the 40 wealthiest fell 57 percent from a year earlier, and economic growth could hit a 19-year low in 2009, the World Bank predicted, although at 7.5 percent this would still be a dream for Western nations fighting off recession. AFP PHOTO/GOU YIGE
Crisis geen rem voor Chinese luxe Peking, 26 nov. Op een beurs voor luxegoederen in China lijkt de kredietcrisis ver weg. In dezelfde week waarin duizenden Chinezen de straat opgaan om hun onvrede te uiten over de tegenvallende economische groei, blijken er nog genoeg rijke en optimistische landgenoten te zijn die hun hart willen ophalen op de Top Essence luxury goods show in de Chinese hoofdstad Peking. Op deze beurs tonen topdesigners als Versace hun producten. De Wereldbank verwacht dat de Chinese economie in 2009 niet met 9,5 maar met 7,5 procent zal groeien. Begin deze maand, op 9 november, lanceerde de Chinese regering een stimuleringsplan ter waarde van 450 miljard euro. Een aanvullend plan met belastingverlagingen en armenhulp is nog in overweging. Foto’s AFP TO GO WITH STORY Finance-economy-China-luxury,FOCUS by Peter Harmsen Promoters sell a series of watches incorporating pieces of steel salvaged from the Titanic wreckage during the Top Essence exhibition in Beijing on November 23, 2008, where the world's top luxury brands to get a snapshot of the China market. A list of China's richest people, published by US magazine Forbes in October, showed that the net worth of the 40 wealthiest fell 57 percent from a year earlier, and economic growth could hit a 19-year low in 2009, the World Bank predicted, although at 7.5 percent this would still be a dream for Western nations fighting off recession. AFP PHOTO/GOU YIGE AFP